Hemma snart

Sisådär 6-7 mil kvar hem! Woho, äntligen.

Ikväll nalkas det födelsedagsfirandeNybron 4 rooms då paret hyrt stället för att tillsammans fira 50 år! Så ja, varför inte? Tänkte ta det lugnt ikväll, men det lockar med lite socialt efter att ha setat i en by i en vecka.
Jack&cola, here I come!

Twist and Tango spring/summer collection 2009
















Många cravings i Twist and Tango's vår- och sommarkollektion. Jag är väldigt ny på märket men har spanat in plagg titt som tätt. Jag tyckte jag läste att dom har en butiker i Stockholm, stämmer det?

Dag 4

Imorgon är det sista dagen på mitt SkiPass. Får se om det blir Lindvallen eller Högfjället då. Idag var det åter en runda i Lindvallen. Provade för första gången på Stina som är en svart backe. Och vet ni? Jag minsann ramlade. Först i den svarta backen, sedan i en röd och även en tredje (!) gång i snögubbe-backen som är blå. Men som "Ulven" sa, det kan hända även den bästa.
Efter att ha sett många andra åka i backarna har jag insett att jag har mycket kvar att lära. Jag har nog  trott att jag är bättre än jag är. Men det är lätt att tro när det går 3 år mellan åken nu för tiden. Men ju mer jag åker, desto mer lär jag mig.


en av dom röda favoriterna

Aftonbladet nyheter


Källa: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4498498.ab

Jaha, då var Eskilstunas stadshotell nedbrunnet. Vilken nyhet att vakna upp till när man själv sitter i Sälen. Enligt polisen kan branden vara anlagd. Och enligt kommentarerna vet alla Eskilstuna-bor vad det handlar om. Inte jag. Visst att stan är full av kriminalitet, men vad hade vårat vackra hotell med det hela att göra?
Ja, då var det i alla fall slutbadat i Oasen..

After ski



Missade skidåkning, men en Gin & tonic blev de trots allt

Size zero

Tittade ikväll på dokumentären "Sanningen bakom size zero" där Louise Redknapp ska gå ifrån en hälsosam strl 36 ned till en "size zero" (strl 32) på 30 dagar.
Med hjälp av en strikt diet och ett strikt träningsprogram påbörjar hon sin snabbantning. Läkaren råder henne redan efter halva perioden att avsluta sitt experiment eftersom hennes hälsa tar stryk.
Hennes kropp säger ifrån detta sjuka levnadssätt genom sömnsvårigheter, kräkningar, irritation, förkylningar m.m. Men hon fullföljer programmet trots hennes dåliga hälsa.

Före- och efterbild på Louise efter 30 dagars bantning och träning.



 
Jag vet att många (inkluderat jag själv) är besatta av sin vikt. Jag är det i den grad att jag vill hålla min kropp i den form den är och känna mig nöjd. Vilket inte betyder att jag bantar.
Jag har dock svårt att förstå hur människor, framförallt tjejer, kan slösa bort sin tid med fokus på mat och träning. Eller i värsta fall, mat och kräkningar.
För vems skull gör man det? Är det för sin egen? Handlar det då om uppmärsamheten eller ett allmänt destruktivt beteende där det handlar om att straffa sig själv? Individuellt tror jag.

Media är ju en stor bov i detta. Men kan vi verkligen skylla allt på media? Vi är ju trots allt egna individer med egna tankar och en egen vilja. Det är vi som av någon konstig anledning väljer att svälta oss själva trots att bilden av en snygg och eftertraktad kropp liknar ett barns. Varför?

Jag själv skulle aldrig vilja gå upp t.ex 5-10kg (i fett). Jag skulle inte trivas med mig själv då. Jag har en koll på min kropp och min vikt, men jag vill inte kalla det osunt.
Eftersom jag tränar och äter minst 3ggr/dag ser jag inget fel i att vilja trivas med min kropp. Sen att jag ofta utesluter massa godsaker, det är för att jag mår bättre av att ersätta det med frukt t.ex. Och vet ni? Det är ärligt talat godare.
Vissa tycker säkert jag har en störd uppfattning om min kropp också och att lite extra "hull" bara är vackert. Men vet ni? Jag skulle inte vilja se det på mig själv. Jag skulle inte tycka om min kropp. Det skulle kännas fel. Eftersom jag alltid haft en slank figur. Är det fel att vilja vara smal? Men inte sjukligt smal.

Dessa dokumentärer gör att det skapar en slags debatt i huvudet på en själv då man försöker rannsaka vad som är rätt och fel, egentligen. Vad säger ni därute?

Lindvallen

Första dagen i Lindvallen idag. Underbart väder var det också. Åkte mest i dom röda backarna efter att ha insett att "snögubbe-backen" var lite trist.
Dock så var de röda backarna fulla med små snöhögar som blev små gupp här och var. Men balansen var med mig som tur var ;)

Lite tråkigt att jag får åka själv dock. Men jag får se det positivt, jag är äntligen här!


Redo för backen


Lindvallens berömda snögubbe. bakifrån dock


Vackra vinterland

Changeling

Ni som inte har sett Angelina Jolie's nya film Changeling har missat något!
En mästerlig film som berör på djupet. Angelina spelar briljant rollen som Christine Collins vars son är spårlöst försvunnen.

"Christine Collins är en ensamstående mamma vars 9-årige son Walter en dag försvinner spårlöst. En månad senare återlämnas han till den förtvivlade mamman. Men, den 9-årige pojke som återvänt är inte Walter och nu börjar Christines maktlösa kamp för sanningen om vad som egentligen hänt."  från sf.se

Filmen är verklighetsbaserad vilket gör att den väcker känslor och frågor kring vårat rättsystem.
Själv var jag nära tårar 3 gånger under filmens gång. Som tidigare skrivet, ett mästerverk!


Högfjället

Jag har inga vackra bilder ifrån första dagen i backen. Varför? För att dimma täckte det mesta. Var väl inte det ultimata åkar vädret idag. Men jag ger mig inte! Har jag inte åkt på ett par år, då ska inte lite dimma stoppa mig.
Köpte liftkort för 5 dagar, det blir lagom. Vi är ju här lördag-lördag. Så fredagen blir en dag att strosa i byn och så, då liftkortet gäller till torsdag ut.

Snart börjar Beck och vi har laddat upp med öppen spis och ostbricka. Riktigt mysig söndag!
Ska ni också titta på Beck?


Högfjället är "standard".
Kommer ta mig till Lindvallen ett par dagar också tänkte jag.

godmorgon Sälen!

Så, då har man ätit frukost och vaknat till liv. Dags att ge sig ut i backen snart då!


Godmorgon utsikt!

På plats

Jag roade mig i bilen med lite godis och dator. Men datorn dog ju mitt i resan, så blev ingen andra uppdatering, När datorn dog, ja, då somnade jag.

Nu är skidorna hyrda och vi har handlat det nödvändigaste. Nu ska jag njuta av lugnet med Veckorevyn!

On our way!

Då var vi på rullning mot vackra vinterland uppe i Sälen! Imorn åker skidorna på och jag ska ge mig ut i backen. Några år sen sist, men jag lovar att de sitter i ;)



Sälen, here I come!

Sälen

Imorgon bitti drar familjen till Sälen. Äntligen! Det är runt 2-3 år sedan jag var där sist. Och då är jag van vid att få åka skidor varje år. Åh så jag längtar!

Stockholm goes pocket?

Något som stör mig. Det är att jag denna gång inte hittade något heller. Skoja inte! Nej, en påse kom jag hem med. Vad innehöll den? Jo, pocketböcker. Hela 4 st. Av någon anledning kommer jag alltid hem med pocketböcker därifrån.

Lunchen var trevlig. Lunchen blev till stadsvandring, som blev till fika, som blev till ett par öl i väntan på tåg. Shit, jag gillar snubben! Vi ska ses igen såklart. För är en människa skön, då släpper man den inte bara efter en gång. Så ja, nästa månad förhoppningsvis. Ja, då är det cosmonova som gäller! Jag har aldrig varit där, så han fick till uppgift att ta mig dit nästa gång. Han, jag och en massa skolungdomar. Great!

Beyond retro hade jag väl egentligen mer förväntningar på. Men nej, jag hittade ingenting. Dock fanns det hur coola klänningar som helst! Dock inget man har till vardags.


Grön pärla


Hängde kjolar i taket


Men jag kom hem med intressanta böcker istället

Stockholm baby!

Stockholm baby!
Imorgon drar jag en sväng till Stockholm över dagen bara. Åh, äntligen ska jag få stilla Stockholms-abstinensen en smula.
Det är så skoj, för jag har egentligen inte varit så många gånger i storstaden, men ändå älskar jag den. Mitt stora problem? Det är det geografiska. Som sagt, så många gånger har jag inte varit där. Så morgondagen som jag ska spendera första tiden själv på stan, den kommer bli intressant. Eniro-karta, den finns i väskan såklart!
Ska på lite av en blind-date-lunch imorgon. Lite därför jag åker upp också. Fast vi dejtar inte. Vi tycker bara att vi är helsköna och borde ses.

På listan:

  • Beyond retro   -    Denna pärla som alla i bloggvärlden (läs mode-bloggvärlden) nämner måste ju bara ses!
  • Weekday         -     Också hört en del prat om
  • Topshop         -      Sa någon skor?
  • Zara                 -      Zara i Stockholm är bättre än Zara i Åbo har jag konstaterat

Ja, resten blir väl strosande. Inte mig emot!


HappyFace!

Resultat

Carro på Amino och jag förstod varandra. Jag ville komma därifrån som en ny människa. She did it! Jag provade på lugg och mycket uppklippt längs sidorna för att rama in mitt ansikte. Uppklippning längs sidorna är något jag har saknat.

Tycker ni hon lyckades bra?


Före
totalt boring



Efter
 lite lugg och etapper här och var

Frisörbesök

Dags att åka mot frisören och få kaluffsen till rätta. Får se vad hon och jag kan hitta på tillsammans. Förhoppningsvis får jag ett great resultat!

Carro Amino ska få trixa med håret. Återkommer senare hur det blev! Förhoppningsvis med bild.

I skuggan av rampljuset

Jag känner att jag behöver ventilera, såhär mitt i natten.

Jag stör mig på tanken av att jag hamnat i skuggan av rampljuset. I skuggan av något som varit min idé från början, men någon annan genomfört och fått äran för. Min idé, min drivkraft, någon annans handling.
Jag tog saken i egna händer, jag hade ideér, jag ville framföra en upplevelse.
Men, när en andra part inte visade intresse och hörde av sig undrade jag om det skulle genomföras någon plan. Tyvärr var jag redan utkickad ur spelet. Jag ingick inte längre i någon planering, motparten hade tagit över. Jag var kickad.
Kickad ifrån min egen plan! Och nu, så har jag hamnat i skuggan.
Synd att all info inte var kollad som det var sagt, då planen inte blev fullbordad. Min närvaro, min delplan, den räknades inte.


Men jag tycker inte om när manipulativa personer kickar ut pjäser ur spelen. Tyvärr så varar inte ärlighet längst, för jag fick bara defensiv kritik tillbaka.
Men vill man inte lyssna, då kan man lika gärna förlora.
Tanken på att någon annan tar äran, den stör mig. Tanken på att mina ord inte är något värda. Att jag bara ska vara tyst, såhär i efterhand. Man vill inte lyssna.


Blinda människor.

Amino eskilstuna

Imorgon ska jag prova på en frisör hos Amino. Jag har aldrig klippt mig där men har sedan det öppnade tänkt att jag någon gång ska prova. Dom har en trendig stil inne i salongen (utifrån det man sett ifrån gatan) och verkar vara rätt idé-rika. Vi får se vad dom kan göra med mitt långa tråkiga hår imorgon.

Så kl 11 gott folk, då ska det bli ändring på den långa kaluffsen!


Den som inget söker, den finner

Lyckades ta en tripp på köpcentret innan jag skulle på middag hos min styvfarmor idag. Och jag lyckades hitta en grymt snygg och skön tröja på MQ, till grovt nedsatt pris. Vem älskar inte sånt?


Enkel avslappnad svart tröja med vackert tryck från märket BZR.
Mjuk var den också eftersom den innehöll silke.


Detalj

Movietime

Såg att Bruce den allsmäktige kommer på 4an ikväll! Perfekt. Så nu väntar jag på klartecken. Sen åker jag och hämtar han den dära för att inhandla chips, dricka och sånt. Nam nam!

Vad gör ni ikväll? Festande singel eller mysande flick-/pojkvän?:)


Alla hjärtans dag

Jaha, 14 februari igen då. Alla hjärtans dag. Jag brukar tycka den är jätte mysig. Men det var då under den period i mitt liv då jag alltid var tillsammans med någon. Nu är det bara en vanlig lördag för mig. En lördag som inte gick riktigt som det skulle.

Det är inte spännande att sitta fast i en hiss i 1 timmas tid, för att Securitas fastighetskillar inte vet hur man öppnar dörren till hissen.


En möjlig utgång, men omöjlig


En annan möjlig utgång, men omöjlig


Fick åtminstonde en söt nalle
- "För att du är en så bra vän"

Uppe med lördagstuppen

Många tycker nog jag är helt "nuts" som gick upp redan för en timma sedan (08:50) för att tvätta på en lördag. Men varför inte? Jag har legat hemma pga av att jag varit sjuk, hela veckan. Och då har jag sovit till runt 12 varje dag. Så då kunde jag lika gärna se till att vara lite hurtig på lördagsmorgonen.
Dock så somnade jag inte förän runt 3 inatt, så jag fick ju runt 6 timmar sömn bara. Men jag är pigg minsann!

Vad ska ni göra denna lördag? Det är vackert väder åtminstonde.
puss!


Sånna här mornar så kan jag gå upp hur tidigt som helst! vackert så


godmorgon!

Vår i vinter?

Jag höll på att förfrysa när jag väntade på bussen hemåt ikväll. Inte bara för att jag hade idiotiskt nog sneakers, utan för att jag såg massa unga tjejer i en utstyrsel som mer skulle passa våren.
Seriöst, är det inte kallt att gå i strumpbyxor, pumps, tunika/klänning och enbart skinnjacka?! Jag frös när jag såg dom. Okej med pumps och strumpbyxor, för det ser man varje fredag- och lördagkväll nästan. Men skinnjacka utan något väldigt tjockt under?! Sätt på er en dunjacka, så jag kan sluta frysa av åsynen.

Vad säger ni, borde inte folk klä på sig i minusgrader?

Erox 1 år!

Våran (egentligen syrrans) charmpelle fyller idag 1 år! Han har fått namnam av oss ikväll när han kom hit. Så nu är han ute på långpromenad och ska vara kvar över natten.
Vilka galopprundor han körde när han kom hit ikväll. Fram och tillbaka med knotan i munnen! Så söt så.

GRATTIS gubben!




I skåne ett halvår gammal

Att få ut något vettigt av dagen

Jag har nu varit sjuk sen i söndags kväll och mest legat. Men idag tröttnade jag. Så jag har minsann dammsugit lägenheten och dammat mitt rum. Så, då var det gjort! Känns bra. Trots att näsan rinner fortfarande.

Just nu skulle jag vilja ha någon trevlig tidning till hands. Man kanske skulla knata till konsum en sväng? Frisk luft sägs ju vara bra. Apelsiner och grönt te också! Nam nam.



Hårproblem

Något som inte är alls ovanligt gällande mig, har inträffat igen. Jag är åter igen trött på mitt hår. Det brukar resultera i att jag färgar det, klipper det, klipper lugg eller som sist, sätter i löshår.
Nu har jag haft mitt löshår i snart 2 månader och jag är redan trött på att vara långhårig. Dels tror jag nog att jag trivs bäst i halvlångt hår och passar nog bäst i det.
Detta resulterar nu i att jag ska försöka hitta en klipptid, troligen på "Sublime" i stan. Jag ska se vad vi kan komma överens om där, för jag blir snart knäpp! Jag har massor med hår i vägen och det liksom gömmer hela mig.

Vad tycker ni? Långt eller halvlångt?


långt hår


halvlångt hår (i fin orange ton, hah)

Leggings

Jag har varit emot dessa lite glansiga leggings (eller helglansiga leggings) under en längre period. Men på senare tid har jag insett att det kan vara grymt snyggt!
Men nu till ett typiskt Natalia-problem. Vad har man dom till?!


Snyggingar från American Apparel

Sjuk igen?

Inte känt mig pigg alls idag. Vaknade och kände mig varm och svullen i halsen. Gah, jag blir jämt sjuk! Och träning ska ju vara bra för immunförsvaret. Det har jag inte märkt än.

Någon som har något bra tips mot att slippa bli sjuk? Som håller immunförsvaret i skick.


Nytt schema för träning

Träffade medlemstränanaren Angelica som lägger upp min träning i fredags. Hon utgår ifrån mina mål med min träning och tillsammans kommer vi överens om vad jag ska satsa på.
Insåg att jag kommer (inklusive idrotten i skolan) att träna 5 dagar/vecka. Helgen blir mina vilodagar.

Min träning kommer att se ut såhär:

  • Måndag  -   Halvt gympass + kondition
  • Tisdag  -   Idrott i skolan
  • Onsdag  -  Hela gympasset
  • Torsdag  -  Muskelstep (alternativt core eller bodypump)
  • Fredag  -  Yoga

Jag har tidigare kört 2 dagar gym + yoga på fredagar. Men eftersom jag inte vill bygga upp mig till en biff så är det viktigt att jag varierar min träning. Mitt mål är ju att få en fit och fast kropp.

Mitt träningskort är nog bland dom bästa köpen jag gjort. Jag älskar det!
Nu är jag så motiverad att jag i veckan ska införskaffa lite nya träningskläder + en ordentlig träningsväska.


Helgens

Denna helg har varit riktigt hård. Inte pga. av en massa alkohol, utan snarare bristen på sömn.
I fredags skulle jag och Josse ta ett par glas vin och snacka skit. Blev vin och ett par öl. Sedan vidare till nästa ställe för att hälsa på min mor och styvfar. Där stannade vi ett tag.
Träffade senare på bekanta grabbar som jag följde med och bastade. Skitkul hade jag! Sånt som behövs ibland. Dock blev det bara 3,5 timma sömn.

Igår då? Då plaskade jag på Oasen med ett gäng tjejer. Nyktert. Hämtade senare bilen för att glida runt lite med en tjejkompis. Vi stannade på en krog och sjöng lite karaoke med Oasen-tjejerna, skrattade och hade grymt kul!
En lyckad helg med andra ord. Kom dock hem halv 5 på morgonen. Gissa om jag var trött! Nu är det Beck på tv. Lär somna framför dumburken.

Hoppas ni hade en lika grym helg som jag!


Josse och jag på Grappa. Jag ser inte trött ut, jag lovar.
Btw, körde i en mörkare toning i håret. Så nu känns det bra igen.


Plaskades runt i mysiga Oasen.

Yrväder

Man brukar ju kunna säga att det spö-regnar. Men hur säger man när det kommer en massa snö? Spö-snöar? Jag kör det uttrycket tills någon har gett mig den korrekta svenskan.
Idag så spö-snöar det i alla fall. Kikade ut genom köksfönstret när jag skulle göra frukost och såg att det bara vräkte ned snö. Mysigt!
Vintern tycker jag om när det väl är vinter. Inte slaskigt och grått, utan en massa snö och kyligt! Då kan man kalla det vinter. Samma sak som att man helst lever i sol och värme då det är sommar.

Snart åker vi upp till Sälen också, och det längtar jag till! Var några år sedan sist som jag stod på skidorna.

Abstinens

  • Jag har stockholms-abstinens.
  • Jag har shopping-abstinens
  • Jag har galenskaps-abstinens


    Lägg in mig nånstans!

Lyxig friluftsdag

För min del innebär denna friluftsdag äntligen lite lycka. Kl 9 på morgonen kommer jag att prova på Core-träning på Gympozz med ett par till i klassen. Har varit nyfiken på det ett tag, men inte tagit tag i att prova. Men nu kom en perfekt möjlighet, så då är det bara sätta igång!
Core är en slags funktionell träning med inriktning på mage, rygg och bäcken.

Hälsobringade effekter av Core-träning
- Smidigare kropp
- Bättre hållning
- Ökad fettförbränning
- Skadeförebyggande
- Ökad styrka
- Stabilitet
- Minskad risk för smärta i nedre rygg



Core finns även på Forever träning&hälsa där jag tränar. Så om det är något jag tycker om, då ska jag definitivt köra på det!
Ska ha möte på fredag med min medlemstränare/personliga tränare och diskutera vad det är jag vill uppnå och hur man då ska lägga upp träningen. Nu har jag ju kört en bas för helkropp med inriktning på gymmet.

I eftermiddag har jag anmält mig på vals. Tänkte att det kunde vara skoj att prova dansa. Så vi får se hur det går. Min lycka ligger dock i att jag får träna på morgonen!

Tankar i gymsalen

Jag kom att tänka på en sak när jag gymmade idag. En lite knasig tanke, sisådär lagom filosofisk. Undrar om många jämför sig med andra på gymmet? Det måste ju vara grabbarna som är värre på det stadiet, i så fall. Eller?
För killar gymmar ju för att bygga muskler (de flesta åtminstonde.) Sen finns det ju tjejer som vill bli bodybuilders också.

Jag tror att de flesta killar har det värre på den punkten, faktiskt. Vad tror ni, och jämför ni Er själva med alla andra?

Tanita-våg

Igår hade jag tid på Forever träning&hälsa för en kroppsanalys med tanita våg. En tanita-våg mäter hur mycket fett du har i kroppen, hur mycket fettfri massa (skelett, organ, muskler) och hur mycket vatten.
När jag fick mitt kvitto så stämde det liksom inte riktigt med min bild av mig själv. Med tanke på att vågen visat några kilo plus så har jag ju undrat om det är musklerna som gett sig till känna, vilket det verkar vara.
En "normal" människa ska ha 21-33% fett, alternativt 11.7-21.7kg fett i kroppen. Jag hade 20.2% och 11.2 kg. Alltså under det "normala". Men sen beror det ju lite på hur man är byggd osv.
Men i övrigt fick jag höra att det såg bra ut och att min förbränning var snabb, då jag alltså kan äta vad jag vill i princip, så länge jag tränar. Underbart!

Gå och väg er ni också, för det var skoj och intressant!

Maxfactor false lash effekt

Jag köpte ju tidigare Loréals nya mascara som jag var missnöjd med och fick byta till Maxfactors som makeup-artisten rekommenderat.
Jag är grymt nöjd med mascaran. Dels för att det är en gummiborste som separerar fransarna och att den inte kladdar trots att den inte är vattenfast. Andra mascaror har en förmåga att kladda på mina ögon.


Hungrande väntan

Ligger i korridoren med laptopen som just nu är min räddare. Resten av klassen har Engelska A, vilket jag redan läst. Så eftersom läraren har något emot extraelever så får jag inte vistas i klassrummet under deras lektion. Så jag väntar snällt utanför tills det är lunch.

Dock orkar jag faktiskt inte göra något vettigt just nu, utan skjuter plugget till kvällen istället. Bad läraren i matte ge mig en matteläxa till imorgon, så den ska göras. Sedan är det prov i näringslära A på protein, fett och kolhydrater. Intressant! Så det kommer jag roa mig med ikväll.

Men först ut är ju skolan till 16. Sedan träning.

Nattens rester

Gårdagen var minst sagt roande. Inte trodde jag att jag kunde ha kul med modell yngre människor. Men sedär, kvällen var godkänd. Minuset var att den spenderades ute i urskogen, så att komma därifrån när man själv ville, det var inte att tala om. Men jag fick min mat på statoil till slut.

Inget konstigt mående efter natten, vilket är grymt skönt. Kan bero på mina stora mängder vatten och inte så mycket alkohol.
Imorse när jag skulle släntra hemåt såg jag dock ut som bara rester efter natten. Inte vackert. Snarare nästan pinsamt. Håret som ett kråkbo, unken rök-lukt och nada smink. Yummy.

Nu är jag påväg ut till min styvfars mor som bjudit över oss på middag. Vilken tur att man mår som en prinssessa och inte som ett kräk idag. Ungsbakad lax står på listan.

RSS 2.0