måndags-tradition


090831

Idag var första riktiga skoldagen. Måndagar = 08:30-17:30 för min del *ogilla*
Dock så gjorde jag misstaget imorse och skulle snooza, vilket resulterade i att jag tröck av larmet. Resulterade i att jag vaknade då idrotten halv 9 skulle satt igång. Men resten av dagens lektioner närvarade jag på.

Nu är det dags för matlagning och allmänt lugn och ro. Är sjukligt trött...

Lycka

Jag måste helt enkelt bara få ur mig hur jäkla lycklig jag är för att vara tillsammans med den människan jag är. 7 månader har snart gått och känslorna blir starkare.
Så, då var det sagt.  Mjauw!

Elin Maria boutique fashionshow 2009

Min mamma, moster och jag var idag på modevisning på Elin Maria här i Eskilstuna. Riktigt trevlig såhär en söndag. Elin Maria säljer märken så som Bitte Kai Rand, Nygårds Anna, Dagmar, Whyred, Odd Molly m.fl.
Det bjöds på alkoholfritt samt tilltugg.


















Förtroende för livsmedels-kedjorna

Mitt förtroende för livsmedels-kedjorna har spruckit rätt rejält idag. Som konsument förväntar man sig bra varor då man besöker en mataffär och ska handla. Idag har jag varit med om något totalt otroligt gällande den saken!
Vi storhandlade på den stora kedjan Willys idag och kom med med många påsar diverse mat. Dock så fick jag mig en överraskning då jag inhandlat bl.a middagen för idag skulle bestående utav lövbiff och pommes. Jag öppnade förpackningen och tog upp hälften av köttet för att lägga i en plastpåse som skulle in i frysen och får då se att köttet är grovt ruttet. Detta såg man alltså på de understa delarna på lövbiffen, inte det översta som låg i synfältet. Samma sak gällde den benfria kotletten. Även den, rutten.
Då ska jag säga att båda förpackningarna var vakumpackade 270809. Alltså ska inte någon luft ha förstört köttet.
Ringde såklart Willys och de bad mig komma in med köttet. Min kompensation? Pengarna tillbaka och ynka 30kr i "färdkostnad". Min förstörda middag då?
Åkte bestrött till Coop Forum för att handla min lövbiff där, eftersom jag litar mer på den kedjan och deras varor. Kommer hem med lövbiffen och råkar ut för exakt samma sak som med Willys lövbiff, rutten. Ringde då upp Coop Forum och talade om vad som hänt. Där pratade jag med en väldigt trevlig man som bad mig komma in så de kunde skicka iväg köttet till leverantören och se vart allt gick fel, samt hämta min kompensation. Denna gång bestod kompesationen av dubbla pengarna tillbaka plus 1kg oxfilé(!). Där kan vi kalla att ta hand om sina kunder.
Dock fick jag ju inte min lövbiff till middag, utan löste det med Coop Forums lövskurna kotletter, vilka smakade kanon.

Poängen är att man idag tydligen ska behöva bryta upp förpackningen och kontrollera köttet INNAN man tar hem det för att laga middag.
Frågan är hur många kedjor som gör samma förjävliga sak som Ica Maxi anklagades för, nämligen ompacketering av kött.

Besvikelse.

todays

Humör/Känsla: Neutral med ett leende
Musik: Melissa Horn har lugnat mina nerver
Utseende: Skaplig. Luggen was down för en gångs skull
Händelse: Skol-strul. Stan med Matilda och Josse. Mys-middag med tacos.
Inköp: 2 linnen och funderingar kring ett par skor.

it's a rainy friday

Ikväll blir det lugnt eftersom det är familje-helg. Vill säga, min pojkväns dotter är här. Snart ska hon sova och vi ska vänta på att Anger Mangament börjar på svt. Bland dom bästa filmer jag sett!

Skulle egentligen tagit mig ned på stan för att se Dead by April som uppträder på Sommarens Sista Suck. Men vädret lockar mig mer att mysa ned i soffan.


Bildredigering och fusk

Det här är egentligen helt sjukt vad man kan göra med bildredigerings-program. Tyra Sjöstedt har en riktigt bra kategori kallad "Öka ditt självförtroende" där det visas bilder på modeller före och efter redigering. Inte undra på att tjejer vill uppnå det perfekta.


New haircolour

Då ska vi se. Har ingen före-bild som är rättvis mot den hårfärg jag hade tidigare. Men det var brunt med guldiga inslag.
Nu, mörkt.

       

...

Nödvändig stress imorse.. Jag kom till skolan för att  få höra "turismen räknas som ett individuellt val och dom sätter igång nästa vecka." Jaha, 4 timmar till övers då tills nästa lektion börjar, då vi enbart ska lyssna på folk ifrån UF. Det gjorde vi innan sommarlovet också, så jag börjar undra om det är värt att gå på den lektionen? hmm..

how to come late

Jag är expert på en sak, nämligen att missa bussar. Gissa hur ofta det resulterar i att man kommer sent till skolan? Vissa  gånger är lärarna snälla och man får komma in, andra gånger inte.
Detta är en sån dag, då jag missat bussen. Så nu sitter jag snällt och väntar på snålskjuts till skolan. Dock börjar klockan ticka och jag blir lite oroad. Men ja, då är det inte mitt fel. Typ.

Ska försöka återkomma senare med en tydlig bild på hårfärgen som tragiskt nog skiftar lite lila-aktigt....


Godmorgon Sverige!

todays

Humör/Känsla: Trött..
Musik: Dead by april
Utseende: Mörkhårig... Men avslappnad
Tanke: Hur f*n ska jag göra med mitt hår?
Händelse: Sko-letande runt om halva stan. Ledig idag, skönt. Fika med Matilda och Malin.

Converse all star

Då föll jag i träsket också då. Eftersom mina Fred Perry (liknande modell som converse) gick sönder för någon dag sedan, så ville jag införskaffa mig liknande dojor. Så eftersom de jag hade utgått ur sortimentet så gav jag mig på ett par converse. Det är ju bara snyggt.


how to f*ck upp your hair

Jag färgade håret igår.. Eller nej, det gjorde Matilda. Men jag, med hjälp av personal på Kicks, valde ut hårfärg. Från att ha varit brunett så är jag nu näst intill svarthårig. Inte nöjd
Tanken hos mig var att få till en brun färg med röda skiftningar. Fine. Jag har en väldigt mörk färg med skiftningar. GAH
Det värsta med det hela är att det är en permanent hårfärg, inte en toning. Där skulle jag lyssnat på henne på Kicks som tyckte jag skulle köra på toning istället.
Dumma dumma mig

todays

Humör/Känsla: Matt
Musik: mp3:n har körts med väldig blandning
Utseende: Nyfärgat hår. För mörkt i think..
Tanke: Har jag förstört håret igen?
Händelse: Kursprov. Gick väl... Mja

ZZzzz..

Godmorgon godmorgon!

Kursprov denna morgon. Taggad? Absolut inte. Jag fryser, gäspar och vill helst bara lägga mig i sängen igen. 6 timmars sömn denna natt, usch. Det ryktas att jag är ledig imorgon, vilket skulle vara så underbart.
Det gör inte saken bättre denna morgon att smhi utlovar regn hela dagen.. Buuu, sängen!

planering?

Jag älskar hur första dagarna i skolan börjar... Nu är det alltså så att vi ska ha kursprov imorgon i ämnet Hygien (som främst rör köks-eleverna, inte mig). Vi har alltså fått läsa in en hel kurs på 2 dagar. Jag har inte ens skrivit klart instuderingsfrågorna, utan får göra det nu. Det här är fan inte sant..


new day

Godmorgon godmorgon

Eftersom jag passade gårdagens skola pga av att jag verkligen behövde sova, så sätter inte skolan igång för mig förän idag. Det ryktas om att vår hygien-kurs ska bli klar på några dagar, samt att vi ska lära oss studie-teknik.  Yaaadi, någon nytta gör säkert det också.
Dags att kladda på lite smink och få till håret.

Jag vill lägga mig i sängen igen...

todays

Humör/Känsla: Neutral
Musik: Empire of the sun har körts på Spotify rätt mycket idag
Utseende: Avslappnad
Tanke: Vad vill jag?
Händelse: Många vänner nära hjärtat har hört av sig. Det värmer alltid. Och min älskades kärleksfullt busiga leende imorse.

Saturday night

Snodde lite bilder ifrån Emily från lördagskvällen på Nybron. Here we go.
Självklart är alla bilder tagna på toaletten. We love toilet, ehm.


Emily och jag



Vi tjejer har ett toatlett-syndrom.
Symptom: klarar inte av att ha på toaletten själv
på krogen



Madelinõ och posarn


Nybron, here we come

Nedsläpad på stan är inte illa vid helg-ångest ;)


Jag, min lugg och min skinn-jacka är på!

todays

Humör/Känsla: Onykter
Musik: Jazmine Sullivan - Bust your windows
Utseende: Casual
Tanke: Vilka underbara vänner jag har
Händelse: Long drinks med Tanja, följt av massa vettigt prat

ångest

Denna helg inbringar mig endast ångest. Folk har rest ifrån stan, jobbar eller är upptagna med annat. När jag känner mig sällskaps-sjuk är detta icke ett gott tecken! Nej gott folk, kanske gräva ned sig under täcket och dra för persiennerna? Kompis det går bra nu.

todays

Humör/Känsla: Buhu, ensamast i världen / Hopp och studs, smiley smile
Musik: Melissa Horn - New york spelas på repeat just nu
Utseende: "Hej, jag orkar inte bry mig" med mjukisar och linne
Tanke: Vart tog det roliga i livet vägen?
Händelse: Ehm.. Dagen har varit väldigt o-händelserik

all alone

Gah. Jag orkar inte. Min partner in crime har lämnat stan (jag som tänkte att vi skulle hitta på bus idag!)
Ångest-fredag.


den trötta OCH osminkade sanningen

att slå två flugor i en smäll

Jag lyckades ta mig till klassen trots allt! För efter en stund på morgonen så satte min klipska hjärna igång att arbeta och insåg att internet är ett väldigt bra hjälpmedel. Så fram med Eniro, sök på lärarens namn (vi skulle vara hos henne) och skriv sedan in adressen på kartan ;) Så vips så visste  jag vart jag skulle. Och tog då en rask promenad dit. Motion + närvaro = godkänt.

tidsoptimisten Natalia

Första dagen efter skolstart och det skiter sig redan för mig. Bra jobbat. Vi skulle ha klassens dag idag i närheten av där jag bor. Vad gör jag? Är för slö på morgonen och missar min buss. Idiot. Det innebär att jag inte hinner dit och uteblir.. Jag kanske skulle spendera resten av morgonen med att slå huvudet i väggen och någon gång lära mig?

todays

Humör/Känsla:  Från botten och upp, duns rakt ner igen
Musik:  Eviga spellistan på Spotify. Musik-förslag någon?
Utseende:  Blek och trashy, det är vad de känns som
Tanke:  "Vad ska jag bli när jag blir stor?"
Händelse:  Skolstart = great
Creeds:  Till mina närmaste vänner. För bättre kan man inte få!

eeeeuw

Kan meddela att jag ångar vitlök just nu. Nog för att min spontan-lunch (kan man kalla det lunch när klockan är 3!?) med Emily och Madde var jävligt god, men vafan, jag ångar vitlök! Yäck. Eftersmaken är inte schyst alltså.

Planen var ju faktiskt att dammsuga när jag kom hem igen. Har jag rört dammsugaren? Icke. Just nu sitter (ligger) jag mest och filosoferar över diverse totalt onödiga saker. Men det är väl vad fritiden är till för? host..


evil but tasty

hopp, studs och skrik

Jeeeeeeeejj. Imorgon hoppas jag på att jag faktiskt får hem mina älsklingar. Ibland är vissa människor inom familjen väldigt generösa. Jag måste ha skött mig bra (?)

090819

Jag kan tala om att jag fortfarande inte hittat skor. Inte i en endaste sko-affär. Och det finns ändå några stycken i denna stad. Eller hittat har jag ju mina älsklingar som jag skrev om nedan, men som sagt... Cravings heter det av en anledning.

Dagen har åter igen spenderats på stan, vilket jag börja ruttna på just nu. Det planeras en tripp till Stockholm framöver för införskaffande av lite höst-kläder. Graderna sjunker minsann bara nedåt just nu, och det är bara augusti. Totalt värdelöst.
Tänkte försöka göra något vettigt idag åtminstonde, vilket resulterar i en jogging-runda snart. Woooho!


bild: Google.se

not for your eyes

Jaha, och ingen lycka i det shoppande jag hoppades på. Kom dock hem med en liten påse innehållande ett nattlinne som endast är för min boyfriends ögon ;)
Imorgon blir det ett nytt försök på stan. Just nu är min prio1 att hitta skor. Måste helt allvarligt talat ha ett par till vardagsskor. Orkar inte glida runt i mina Fred Perry, modell converse-stuk hela tiden inte.
Mina cravings-skor väntar jag lite med minsann. För prislappen passar icke min plånbok just nu. Men gosh vad jag vill ha dom!

Nu är det matlagning som gäller. Kyckling, ris, currysås och wokgrönsaker står på listan nu när Josse glidit utanför dörren. Alltid trevligt med sällskap såhär på kvällskanten då man är ensam, all alone. hellyeah

second breakfast

Nu har jag tryckt i mig 4 rostade mackor som blev min second breakfast. Istället för lunch dårå. Har ingen lust att slänga pengar på lunch ute, lika lite som jag hade lust att laga nån mat. Så rostat fick det bli.

På med kläder och iväg på jakt efter fler!

homosapiens

Måndag igen då. Gah. Pojkvän drog till jobbet, jag är kvar hemma. Ensam, utelämnad. Bu fucking hu. Planen idag är väl i princip att inhandla lite fler klädesplagg, om nu något faller Fröken Kräsen i smaken. Jag är otroligt trött på väldigt mycket i min garderob, eftersom jag inser att det inte är ens mycket att vara trött på. Utfyllnad är ett faktum.

På torsdag börjar äntligen skolan. Äntligen! Jag kanske kan bli människa då. För nu är jag någon slags neandertalare som går i dimma dag in och dag ut. Så blir det när man har för lite att göra. Punkt

slow

Idag är en typisk söndag. Jag pratar inte om bakfylla för min del. Nej, utan bara den här söndags-känslan av att riktigt inte orka göra något vettigt. Ligger och slöar i pojkvännens hemma-byxor och en t-shirt. Tror inte att dagen blir vettigare än såhär.


these boots are made for walking

Jag ska ha dessa boots. Så underbart jävla snygga. Gah! Till höstens rusk, jatack.
Kära Gud, låt inte 37orna ta slut innan de är mina.
Amen


röda rackare

Det enda vettiga denna dag har väl varit att jag hamnat på "kräftskiva". Pillat för kung och fosterland för att ens få ut det lilla ätbara ur dom små rackarna. Men det gick! Typ.
Inga bilder har jag att bjuda på heller. Men det blev lugnt ikväll trots allt eftersom lilltjejen är hemma denna helg.
Ikväll? Filmtime.

godmorgon godmorgon

Sovit rätt länge trots att vi haft hans dotter här. Hon verkade vara glad på att sova hon med imorse,  vilket resulterade i mer sömn för oss.
Igår var den egentliga planen att ta sig ner på stan och Å-festen. Men i detta fall så var jag inte så sugen att pynta 180kr i inträde för att ha tillgång till "festivalområdet" + se Dia Psalma. Jag lyssnar inte ens på Dia Psalma. Enbart då min pojkvän får för sig att ha skivan i cd-spelaren i bilen, men inte annars. Så igår blev en lugn kväll. Mår ju dock bättre än alla andra fredags-drägg. Höhö

have, and not to have

Dagen har varit hursomhelst. Fick ett ryck imorse och började städa i min "styvdotters" (shiet!) rum. Det behövdes. Trots att min karl är otroligt vårdad av sig när det gäller hemmet, så är jag ändå som kvinna snäppet värre. Så nu ligger det inte leksaker och plotter överallt längre. hellyeah

Min mor ringde mig också mitt i dagen, så drog iväg med henne till köpcentret. Lyckat eftersom jag kom hem med ett par jeans i modell mörka stuprör vilket jag för någon dag sedan insåg att jag ville skaffa
Igår blev det en t-shirt och en randig tröja. Tack tack
Dock så hittade jag även ett par stövlar på Scorett i lite mc-stuk som jag har big cravings för. Dreggel dreggel (!!!)
Jag tänker minsann HA dom. Vill vill vill

changes

Idag är följande önskningar på min lista:

  • Ny hårfärg
    Är väldigt trött på mina guldiga slingor i håret som inte alls passar till varken mitt hår eller till min hudfärg
  • Nya kläder
    Jag har ett begär..

Sedan är det dags för ny mascara och bus. Matilda får vara dagens smakråd gällande hårfärg. Sedan får hon vara frisör också, såklart.

(god)morgon.

En halvt helvetisk natt  har det varit. Min andra halva har sprungit och snytit sig hela natten. Och ni vet ju hur killar är. Är dom sjuka, då går hela världen under. Så jag har lyssnat på dunk, skräll, suck, stön, snyyyyyt och fräääs hela natten. Att jag vill sova och att man kan sköta det hela diskret, det fanns inte på världskartan. Så gissa mitt humör denna morgon?
Trots brist på bra humör så dukade jag fram lite av en frukostbuffé till honom och hans bror. Jag väntar ivrigt på ett tack..

confession

Jag är väldigt väldigt trött på många saker i mitt liv just nu.

Lipstick Jungle

Är det någon mer än jag som inte kan missa ett avsnitt framför Lipstick Jungle på måndag-kvällar? Gah, me like it.


friday night

Ikväll blir det lugnt med ett glas vin. Varit sällskap till Flen där bil skulle hämtas. Man ska inte lämna 2 tjejer och en vägbeskrivning ensamma i bilen ;)




whhh0000a

aint no sunshine ..

Ibland blir bara trycket för hårt. Det eskalerar. Jag är bara mänsklig, låt mig vara det. Gah
Nu ska jag sova, där kan man fly en stund.



UFC 2009

Igår kväll roade jag mig med att spela tv-spel med min boyfriend. Vi knockade varann på UFC flera gånger om, och det var grymt kul! Dock så var det ju inte så macho att förlora mot en tjej  ;)
Grymt spel i alla fall om man är 2 st med brist på annat!



it's a new day

Godmorgon godmorgon. Tidig väckning denna lördag. Åtminstonde tycker jag att kl 9 är tidigt en lördag. Men det är bara jag. Väcktes av ett stycke liten flicka som ville ha frukost, sen var det ju kört att somna om.
Idag är en sån där mys-lördag då jag känner för att mysa ner mig med något gott och titta på massa filmer. Igår kikade jag på Djävulen bär Prada. Och den är riktiigt bra tycker jag! Fick ett infall att se den, så då blev det så.

det kliar i mina fingrar efter nya grejer

RSS 2.0